Kino Istra

Lunana: jak v razredu

Pawo Choyning Dorji, Butan/ Bhutan, 2019, 109′, v butanščini s slovenskimi podnapisi/ in lingua bhutanese con sottotitoli in lingua slovena

Mlad učitelj živi z babico v prestolnici Butana in sanja o selitvi v Avstralijo, da bi tam zaslovel kot pevec. Toda namesto tega mora opraviti enoletno pripravništvo na šoli v Lunani, odročni himalajski vasi brez elektrike in z le 56 prebivalci. Iskanje sreče se sredi čudovite pokrajine razvije v humorno potovanje v srce tistega, kar je v življenju najpomembnejše. Film je prvi celovečerec v zgodovini Butana, nominiran za oskarja, snemali pa so ga na vrtoglavih 3.000 metrih nadmorske višine.

Un giovane insegnante vive con la nonna nella capitale del Bhutan e sogna di trasferirsi in Australia per diventare un famoso cantante. Ѐinvece costretto a eseguire un tirocinio di un anno in una scuola di Lunana, un remoto villaggio himalayano di solo 56 abitanti e senza elettricità. La ricerca della felicità in mezzo a uno splendido paesaggio si sviluppa in un viaggio umoristico nel cuore di ciò che nella vita è più importante.

The event is finished.

Date

27. July 2023
Expired!

Time

21:00 - 22:40

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 27. July 2023
  • Time: 15:00 - 16:40
Vaški trg

Location

Vaški trg
Šmarje
Category