Kino Istra

Morena

Murina, Antoneta Alamat Kusijanović, Hrvaška / Brazilija / Slovenija / ZDA, 2021, 96’

Šestnajstletna Julija živi z gospodovalnim očetom in materjo na odmaknjenem hrvaškem otoku. Dneve preživlja med potapljanjem, lovom na morene ter opazovanjem turistov, ki se zabavajo v bližnjem zalivu. Napetost med hčerko in očetom začne naraščati, ko na otok prispe star družinski prijatelj Javier. Medtem ko skuša oče z njim skleniti velik posel, svetovljanski in karizmatični tujec v Juliji prebudi slo po svobodi. Film mlade hrvaške režiserke, pod katerega se kot direktorica fotografije podpisuje Hélène Louvart (Nikoli redko včasih vedno, Srečen kot Lazzaro), kot izvršni producent pa Martin Scorsese, je prejel prestižno nagrado zlata kamera za najboljši prvenec v Cannesu.

Film je za letošnji program Kina Istra izbrala tudi skupina dvajsetih srednješolcev iz Kopra, Izole in Pirana, ki so se v sklopu mednarodnega projekta Film v gibanju (Moving Cinema) tedensko srečevali v Art kinu Odeon. Mladi programerji bodo pripravili tudi kratek uvod v koprsko premierno projekcijo filma.

 

VEČ O FILMU MORENA

VSTOP PROST

Vstopnice so na vseh lokacijah brezplačne, vendar je v Pokrajinskem muzeju Koper, število mest omejeno, zato naprošamo za rezervacijo vstopnic na e- naslovu: meri.viler@isolacinema.org.

 

The event is finished.

Date

28. July 2022
Expired!

Time

21:00 - 23:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 28. July 2022
  • Time: 15:00 - 17:00
Vrt Pokrajinskega muzeja

Location

Vrt Pokrajinskega muzeja
Koper
Category