Kino Istra

Još jedna runda

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan.

Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice…

Gdje i kada pogledati

POU Buje, 24.3.2021. u 20:00; Dom mladih Vodnjan, 26.3.2021. u 20:00

Podijeli :

Originalni naslov

Druk

Zemlja porijekla

Danska, Nizozemska, Švedska

Trajanje

117′

Godina proizvodnje

2020.

Režija

Thomas Vinterberg

Uloge

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

Scenarij

Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Fotografija

Sturla Brandth Grøvlen

Glazba

Janus Billeskov Jansen

Montaža

Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen

Festivali i nagrade

Cannes Film Festival 2020., nominacija za Zlatni globus 2021. za najbolji film van engleskog govornog područja, nominacija za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma 2021.

Primaj obavijesti i novosti na email

Prijavi se na naš newsletter i saznaj prije svih što spremamo!