Kino Istra

Kino Istra – Novi filmovi za gledanje kod kuće

Treće mjesečno-on line izdanje donosi argentinski hit-triler snimljen po istinitom događaju, priču  o kultnim Buldožerima, besplatni Žilnikov dokumentarac o istarskoj revolucionarki, a tu je i poslastica za male gledatelje

Filmovi vezani uz Istru, filmovi za mlade, filmovi različitih žanrova i estatika – sve to Kino Istra donosi i u svojem trećem on-line izdanju. UZ jedan od najvećih hitova Motovun Film Festivala, tu je i film u cijelosti snimljen u Istri, priča o stogodišnjoj revolucionarki iz Sovinjaka, kao i dokumentarac o jednom od prvih kultnih rock-bandova Jugoslavije.

Kino Istra On Line od 19. do 29. ožujka nudi ovaj program:

Klan, r. Pablo Trapero


Jedan od filmova koji je motovunska publika najviše voljela vodi nas u Argentinu ranih osamdesetih. U jednom naizgled običnom obiteljskom domu u tradicionalnom kvartu San Isidro, zastrašujući klan živi od otmica i ubojstava. Utemeljen na istinitoj priči o obitelji Puccio, ovaj iznimno napet film pun spletki i intriga smješten je u kontekst posljednjih godina argentinske vojne diktature.

Piran – Pirano, r. Goran Vojnović


Isprepliću se tri neobične životne sudbine. Talijan Antonio, Bosanac Veljko i Slovenka Anica kao djeca su prošli rat i svi su bili, svaki na svoj način, njegove žrtve. Stare emocije se bude nakon što se Antonio pred smrt odluči vratiti u rodno mjesto – Piran.

Jedna žena, jedno stoljeće, r. Želimir Žilnik


Dokumentarni film legendarnog Želimira Žilnika prikazuje lucidnu damu rođenu u Istri koja je prisustvovala nizu ključnih događaja za oblikovanje sudbine Jugoslavije u razdoblju prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, slijedeći neobičnu mrežu slučajnosti. Film je besplatan za prvih 200 gledatelja!

LP film Buldožer: Pljuni istini u oči, r. Varja Močnik


Pljuni istini u oči (1975.) – prvijenac grupe Buldožer, koji je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kako po naslovnici, tako i po sadržaju, izazvao buru na jugoslavenskoj glazbenoj sceni, a nakon četiri desetljeća odjekuje i nadahnjuje nove generacije glazbenika. U dokumentarcu se članovi grupe, njihovi prijatelji i obožavatelji sjećaju razdoblja kada je objavljen.

Los Bando, r. Christian Lo (9+)


Najbolji prijatelji Grim i Axel od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj. Los Bando Immortale je njihov bend kojemu nedostaje basist, a Axel, pjevač i gitarist, ne zna pjevati. Kad im prihvate prijavu za sudjelovanjem na natjecanju, hitno treba naći rješenje…

Filmovi će biti dostupni od 19. ožujka, uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 4 filma je 37,50 (5 eura). Film Jedna žena, jedno stoljeće besplatan je za prvih 200 gledatelja!

Kino Istra On-line možete pronaći na ovom LINKU.

O programu Kino Istra

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova. Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima.

Nositelj programa je Motovun Film Festival, u suradnji s partnerima iz tri zemlje: Kino otok Izola  (organizator događanja u Sloveniji), Hrvatski filmski savez  (organizator edukativnih radionica i pratećih događanja), Live Cinema UK i Filmmakers Academy Bologna (organizatori posebnih projekcija i edukativnih radionica).

Projekt je podržao pilot-program Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“ ukupnim iznosom od 260.000 eura, od čega polovina otapada na aktivnost hrvatskih organizacija. Projekt je podržao i Hrvatski audiovizualni centar. projekt je koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice. Ideja je jednostavna – Kino Istra nema svoje dvorane, ono gostuje  u mjestima bez stalnog kina, gdje god nedostaje dobrih filmova. Projekt je usmjeren svima – i roditeljima i djeci, sve s ciljem da podsjetimo na vremena kad su kina bila voljena i važna. Uz pomno izabrani filmski program, a u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Podijeli :

Primaj obavijesti i novosti na email

Prijavi se na naš newsletter i saznaj prije svih što spremamo!