Kino Istra

Kino u Kostreni – Halla i Rocca mijenjaju svijet

Projekcijama uživo vraćamo se za 8. mart, na Dan žena, filmovima o dvije posebne junakinje. Kino se vraća u Kostrenu

GDJE: OŠ Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni sv. Lucija

KADA: ponedjeljak, 08.03. u 19h

ŠTO: HALLA IDE U RAT (r. Benedikt Erlingsson, Island, Francuska, Ukrajina) i ROCCA MIJENJA SVIJET (r. Katja Banrath, Njemačka)

Halla je žena u najboljim godinama, voditeljica islandskog pjevačkog zbora, koja ima tajnu misiju – vodi privatni ekološki rat s lokalnim industrijskim divom. Rocca je njemačka Pipi Duga Čarapa, živi sama sa svojom vjevericom i pred njom je novi veliki korak – prvi puta kreće u školu.

Halla ide u rat

Dvije sasvim posebne junakinje otvorit će sezonu projekcija u Kina u Kostreni, prigodno za Dan žena. Dok će film za mlade gledatelje „Rocca mijenja svijet“ biti prikazan u Osnovnoj školi Kostrena, film „Halla ide u rat“ projekcija je otvorena za široku publiku, u Narodnoj čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji. Uz sve propisane epidemiološke mjere, ulaz na projekcije besplatan je.

Rocca mijenja svijet

Više o filmovima na ovim poveznicama:
Halla ide u rat
Rocca mijenja svijet

Kino u Kostreni (KuK) pridruženi je projekt Kina Istra, kojem je cilj oživljavanje projekcija na velikom platnu u sredinama u kojima nema aktivnog kina. Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu publiku pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekt je posebno usmjeren na popularizaciju kino-prikazivanja među djecom, pa je polovina sadržaja namijenjena publici školske dobi.

Nositelj projekta je Motovun Film Festival, dok se program Kino u Kostreni organizra u suradnji s Centrom za kulturu Kostrena.

Projekt je podržao pilot-program Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, kao i Hrvatski audiovizualni centar.

Podijeli :

Primaj obavijesti i novosti na email

Prijavi se na naš newsletter i saznaj prije svih što spremamo!