Kino Istra

V sklopu projekta Kino Istra so predvideni tudi posebni dogodki, ki bodo obogatili redni filmski program.

 Filmske analize

V sodelovanju s krajevnimi šolami organiziramo ure »filmskega pouka«, pri katerih si lahko učenci ogledajo film s svojimi učitelji, temu pa sledi analiza filma in vodena diskusija.

Filmske delavnice

Dvo- ali tridnevne filmske delavnice, na katerih mladi usvojijo osnovne veščine pripovedovanja zgodb, ravnanja s kamero, snemanja zvoka in slike, montaže in animacije.

Spoznaj filmarja

Ob projekciji filma organiziramo gostovanja – predstavitve igralcev, režiserjev, snemalcev, mojstrov posebnih učinkov …, ki pripovedujejo o svojih izkušnjah pri delu na filmu.

Moj najljubši film

Ob rednem kino sporedu načrtujemo tudi gostovanja znanih umetnikov, ki bodo predstavili svoj najljubši film. Projekciji bo sledil pogovor z umetnikom o filmu.

Posebne projekcije

Predvidene so tudi posebne projekcije na novih prizoriščih, kjer bomo z lokalnimi partnerji pripravili posebna doživetja ob kino predstavi,  bodisi ob pokušini vin bodisi ob večerji …

Kino v živo

Posebne filmske projekcije, obogatene z živo glasbo, ki dajejo filmu novo dimenzijo in ga umeščajo v preplet filma in koncerta – dogajanja na velikem platnu in nastopov umetnikov v živo.

Velika igra

Računalniške igre so veja avdiovizualne industrije, ki najhitreje raste in postaja čedalje bolj priljubljena. Zato bomo organizirali turnirje v igranju računalniških iger na velikih filmskih platnih, namenjene predvsem šolarjem. Turnirji bodo potekali v prostorih za kino projekcije, otroci in mladina pa se bodo lahko zabavali ob igranju najbolj priljubljenih igric.