Kino Istra

RASPRODANA I TREĆA VEČER KINA U VINOGRADU U DVORCU BELAJ

Kino Istra u nastavku ljeta sprema još niz iznenađenja diljem Istre

I treća većer Kina u vinogradu potvrdila je veliki uspjeh ovog projekta. Karta više tražila se i za projekciju filma Ptica na žici u slikovitom dvorcu Belaj okruženom slikovitim vinogradom. Uz film, dobro raspoloženi gledatelji uživali su i u kapljici vrhunskih vina vinarije Dvorac Belaj, a kroz program i vinsku ponudu provela ih je Morana Zibar.

Film Ptica na žici prati glazbenika Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. godine. Dugo se mislilo da je film Tonyja Palmera izgubljen, no 2009. godine u jednom holivudskom skladištu slučajno je pronađen te je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

U nastavku ljeta Kino Istra sprema još niz iznenađenja, a prvo na redu je događanje Sto godina smijeha kojim će se u sklopu Motovun Film Festivala obilježiti stoljeće od nastanka zlatnog doba nijemog filma. Na terasi hotela Roxanich u Motovunu u petak, 30. srpnja u 21.30 sati bit će prikazana četiri antologijska kratka filma Bustera Keatona, jednog od najvećih komičara svih vremena. Projekcije će svirkom uživo pratiti sastav Porto Morto, koji je za ovu prigodu skladao novu glazbu.

Ovo je događanje poklon Kina Istra Motovun Film Festivalu koji se održava od 27. do 31. srpnja.

Podijeli :

Primaj obavijesti i novosti na email

Prijavi se na naš newsletter i saznaj prije svih što spremamo!