Kino Istra

U sklopu projekta Kino Istra predviđene su i posebna događanja koja će obogatiti redovni filmski program.

Filmske analize

U suradnji sa lokalnim školama, organiziramo satove „filmske nastave“, na kojima učenici sa svojim nastavnicima imati priliku pogledati film nakon čega slijedi analiza filma uz vođenu diskusiju.

Filmske radionice

dvodnevne ili trodnevne filmske radionice, namijenjene mladima, kroz koje se savladavaju osnovne vještine pričanja priče, baratanja kamerom, snimanja zvuka i slike, montaže i animacije.

Upoznaj filmaša

Uz projekciju filma, organiziramo gostovanje – predstavljanje glumaca, režisera, snimatelja, majstora za specijalne efekte… – koji govore o svojem iskustvu i radu na filmu.

Moj omiljeni film

Kroz redovni kino program planiramo gostovanje poznatog umjetnika, koji predstavlja svoj najdraži film. Uz projekciju, slijedi razgovor s umjetnikom o filmu.

Posebne projekcije

Osim redovnog kino programa moguće su i posebne projekcije: projekcije uz večeru ili vinske degustacije, Ove projekcije organiziramo u prostorima netipičnim za kino predstave, na otvorenom ili svečanim lokacijama, kako bi svaka od ovih projekcija bila posebni doživljaj.

Kino uživo

Posebne filmske projekcije obogaćene izvedbama glazbe uživo, koje daju novu dimenziju filmu i uklapaju ga u događanje koje spaja film i koncert, zbivanja na velikom platnu i nastupe umjetnika uživo.

Velika igra

Računalne igre su grana audiovizualne industrije koja najbrže raste i stječe sve veću popularnost. Stoga ćemo organizirati turnir u igranje računalnih igara na velikim ekranima kina, prije svega za školsku populaciju. Turniri će se održavati u prostorima gdje se održavaju kino projekcije, a djeca i mladi će se moći zabaviti igrajući najpopularnije igre.