Kino Istra

Kino Istra – S Oskarovcima uživo

Kino Istra / Cinema Istria  kreće na put i u Buje, Buzet, Motovun i Vodnjan donosi projekcije uživo za velike i male

U očekivanju ovogodišnje dodjele Oscara, Kino Istra donosi filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu. Najbolji filmovi zaslužuju biti prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvorani. Zato Kino Istra, nakon tri on-line izdanja, u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale. U filmskoj ponudi bit će naslovi „Još jedna runda“, danski hit, višestruki pobjednik nagrada Europske filmske akademije, „Quo vadis, Aida“, priča o zločinu u Srebrenici bosanske redateljice Jasmile Žbanić, – oba nominirana za najbolji strani film – te Zemlja nomada, koja konkurira za film godine.

Projekcije se organiziraju po sljedećem rasporedu (klik na film za više informacija):

BUZET, 13.04.Sune za sve (8+) / Zemlja nomada

BUJE 15.04.Moj brat lovi dinosauruse (8+) / Još jedna runda

MOTOVUN 16.04. – Rocca mijenja svijet (8+) / Undine

VODNJAN 17.04. – Putovanje jednog princa (12+) / Još jedna runda

BUZET 20.04. – Raya i posljednji zmaj (8+) / Još jedna runda

Više o programu i rasporedu OVDJE

Projekcije će se održati uz uvažavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova. Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija. Kino Istra donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre koje nemaju aktivne kino-dvorane. U očekivanju povoljnijih epidemioloških uvjeta, u pripremi su  posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Podijeli :

Primaj obavijesti i novosti na email

Prijavi se na naš newsletter i saznaj prije svih što spremamo!