Kino Istra

Filmovi

Film

Ainbo: Dobri duh Amazone

Ainbo je priča o djevojčici koja se rodila i odrasla u najdubljoj džungli Amazone u selu Colonia. Jednog dana otkrije da je njezina zemlja ugrožena i shvati da na svijetu postoje i drugi ljudi, osim njezinih.

Film

Avanture obitelji Bigfoot

Nekoliko mjeseci nakon njihovog ponovnog susreta, životinje i ljudi žive sretno, a Adam se polako navikava na svoje nove moći.

Film

Bliski neprijatelji

Rođeni i odrasli u predgrađu kojim se raspačava droga, Driss i Manuel bili su poput braće. Kao odrasli, njih su dvojica ipak otišli potpuno različitim putevima: Manuel je odlučio obgrliti život dilera, dok je Driss u potpunosti to odbacio i postao policajcem.

Film

Bog postoji, njeno ime je Petrunija

U makedonskoj crnoj komediji ovjenčanoj nagradom ekumenskog žirija na Berlinalu te Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije

Film

Čarobni prolaz

Priča prati mladog dupina bujne mašte i njegovog najboljeg prijatelja koji neprestano otkrivaju nova mjesta za istraživanje – pronalaze brojne čarobne predmete, za koje nitko ne vjeruje da su zapravo stvarni.

Film

Casanova

Priča o epizodi koja se uglavnom odvija u Italiji iz 18. stoljeća. Giacomo Casanova skromno je bogati pustolov koji vodi

Film

Crna kutija

Mathieu je talentirani mladi analitičar crne kutije u misiji da riješi razlog smrtonosnog pada potpuno novog zrakoplova. Ipak, kad vlasti

Film

Croods: Novo doba

Nakon sedam godina omiljena prahistorijska obitelj, Croods, se vraća na velika platna. Do sad su se susreli s mnogobrojnim nedaćama

Film

Crveni pas: Početak

Dječak Mick odlazi živjeti na farmu svog djeda u australskoj Pilbari, rijetko naseljenom kraju daleko od gradskog života, Mick je

Film

Djeca tranzicije

„Djeca tranzicije“ film je koji prati odrastanje Davida, Natalije, Lane i Marte. Nakon izvrsnog nastupa pred skau-tima nogometnog kluba Barcelona,

Film

Dolina mira

Djevojčica Lotti i dječak Marko su ostali siročad za vrijeme savezničkih zračnih napada i njemačke vlasti su ih smjestile u

Film

Duša

U središtu priče je Joe, učitelj glazbenog u osnovnoj školi, koji sanja postati jazz glazbenik. Uoči velikog nastupa koji bi mu mogao donijeti željenu karijeru Joe doživi nesreću zbog koje mu se duša odvoji od tijela.

Film

Gajin svijet

Otkako je njezina mama otišla na misiju Liječnika bez granica u Liberiju, Gajina obitelj se trudi stati ponovno na noge. Gaja živi s tatom i sestrom Teom, voli svoju učiteljicu saksofona i druženja sa svojim najboljim prijateljem Maticom.

Film

Halla ide u rat

Glavna junakinja Halla, uz dosadnu građansku egzistenciju, vodi i tajni život – ratuje s lokalnim industrijskim gigantom.

Film

Influencerica

Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade.

Film

Istinita priča o Nedu Kellyju

Gonjen željom da osveti brutalno uhićenje svoje majke, Kelly regrutira bandu odrpanih mladih odmetnika kako bi unijeli anarhiju i kaos među kolonijalne ugnjetavače.

Film

Je letrika ubila štrige?

“Po noće nastane jedan novi sviet, sve je škuro, sve je drugajče, okolo gredo štrigi, mraki, svieći, vukodlaki…” (M.K)Istra ima

jedini izlaz
Film

Jedini izlaz

Šest godina nakon što joj je muž, poznati beogradski odvjetnik, stradao u požaru, Ana Kolar dobiva informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj obitelji.

Film

Jedna žena, jedno stoljeće

Monumentalni filmski portret stogodišnjakinje Dragice Srzentić legendarnog redatelja Želimira Žilnika satkan je od razgovora, izjava i rekonstrukcija, animiranih slika koje tu i tamo zamjenjuju fotografije.

Film

Još jedna runda

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost.

Film

Klan

Argentina ranih osamdesetih. U jednom naizgled običnom obiteljskom domu u tradicionalnom kvartu San Isidro, zastrašujući klan živi od otmica i ubojstava.

Film

Klub ružne djece

“Reda mora biti!” slogan je novog predsjednika, koji se ne odnosi samo na uredne ulice. Kada ga jednoga dana pošalju

Film

Koyaa

Uspješnica slovenskog majstora lutkarske animacije Kolje Sakside, prikazana je na brojnim filmskim festivalima te je djeci širom svijeta izmamila osmijeh.

Film

Krivnja

Policajac Asger Holm tijekom dežurstva kao dispečer u odjelu hitne službe zaprima poziv otete žene. Nakon što se poziv iznenada prekine, njegova potraga za misterioznom ženom i njezinim otmičarem započinje.

Film

Ljubav oko svijeta

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih

Film

Los Bando

Najbolji prijatelji Grim i Axel od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj.

Film

LP film Buldožer: Pljuni istini u oči

Pljuni istini u oči (1975.) – prvijenac grupe Buldožer, koji je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kako po naslovnici, tako i po sadržaju, izazvao buru na jugoslavenskoj glazbenoj sceni, a nakon četiri desetljeća odjekuje i nadahnjuje nove generacije glazbenika.

Film

Mare

Mare nikada nije letjela avionom. Živi pored aerodroma s mužem i troje tinejdžera i voli svoju obitelj, no ponekad se osjeća gotovo kao strankinja u vlastitom domu.

Film

Miris ruža

Eve Vernet bila je najveći uzgajivač ruža. Sada je na rubu bankrota, na rubu da je otkupi moćni konkurent. Povrh