Kino Istra

Kino Istra – filmsko poletje za vse generacije

Kino Istra bo s filmom razigral letošnje poletje: vse od 6. julija do 3. septembra se bodo v Kopru, Ankaranu, Kubedu, Šmarjah in Pregari zvrstile večerne projekcije kakovostnih filmov, ki bodo na raznolike načine ponudile vpogled v produkcijo svetovnega, evropskega in slovenskega filma. Za osnovnošolce smo tudi letos pripravili Filmske počitnice, ki se bodo odvile v Hiši kulture v Sv. Antonu od 11. do 15. julija in kjer bodo osnovnošolci lahko doživeli vznemirljivo izkušnjo ustvarjalnosti in sproščenega druženja s filmom.

Kino Istra – Cinema Istria je potujoči kino, ki v istrske kraje, v katerih ni kinematografov, pripelje nekatere izmed najodmevnejših sodobnih avtorskih filmov in pomembne filmske klasike iz zakladnice zgodovine. Na programu se bodo zvrstile regionalne premiere slovenskih filmov, pomembni filmi iz širše regije (Italija, Hrvaška) in tudi nekaj svežih udarnih naslovov iz Evrope in Združenih držav. Na nekaj projekcijah se bomo o filmih in filmskem ustvarjanju tudi pogovarjali z avtorji in drugimi člani ekip.

Kino Istra je prijazen, zabaven in ustvarjalen prostor, namenjen vsem generacijam, v katerem filmska umetnost in kultura sprožata iskrive pogovore in druženje v skupnosti.

Vse poletje, od 7. julija do 3. septembra, se bo v Kubedu, Ankaranu – plaža Študent, Šmarjah, Pregari in Kopru, v čudovitem lapidariju Pokrajinskega muzeja, odvilo štirinajst večernih projekcij kakovostnih filmov, ki bodo poletje in poletne počitnice popestrile z osupljivimi zgodbami o ljudeh sedanjosti in preteklosti ter ponudile vpogled v sodobno svetovno, evropsko in slovensko filmsko produkcijo.

Program Kino Istra – Cinema Istria so podprili Mestna občina Koper in Občina Ankaran, Evropska unija: Evropski sklad za regionalni razvoj, Ministrstvo za kulturo RS, Ustvarjalna Evropa: podprogram Media, Slovenski filmski center – javna agencija RS. Medijski pokrovitelj Kino Istra – Cinema Istria je Radio Capris.

Deli:

Prejemajte obvestila in novice po e-pošti

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih!