Kino Istra

Istrski Mladi programerji

Vabimo dijake vseh letnikov, da se pridružijo skupini istrskih mladih programerjev pod okriljem evropskega projekta Moving Cinema. Mladim, ki jih zanima film nudimo priložnost, da se nam priključite pri mednarodnem projektu, kjer boste podrobneje spoznali evropski avtorski film. 

Programiranje filmov pomeni, da si film pozorno ogledamo, spoznamo delo režiserjev, vzpostavimo povezave, razmislimo o tem, kako film predstavimo javnosti: s čim ga pospremimo, kako ga posredujemo, da omogočimo njegovo odkritje in razumevanje. Pri razvoju teh procesov mladi programerji vzpostavijo poseben odnos s filmi, ki jih gledajo in programirajo, in jih potem delijo z drugimi mladimi.

Za skupino istrskih mladih programerjev je predvidenih  8 srečanj (konec marca do konca junija, predvidoma po dve šolski uri), ki jih bodo vodili filmski pedagogi Zavoda Otok v sodelovanju s filmskimi selektorji in režiserji.  Poglabljali se bomo v izbor avtorskega in evropskega filma, tudi takšnega, ki od blizu ali od daleč nagovarja tematike in vsebine, ki so povezane z našo regijo.  Mladi programerji bodo izbrali film, ki ga bodo predstavili na javnih filmskih projekcijah, ki jih bo zavod Otok organiziral v Istri ali/in na Mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok  – Isola Cinema. Za izbrani film bodo pripravili predstavitev za katalog in spletni program, pripravo plakatov in predstavitvenega filma, ter razmišljali, kako svoje sovrstnike navdušiti za film, in ga na projekciji  v živo predstavili občinstvu.

O filmih se bomo pogovarjali bodisi v živo, v Kopru, bodisi preko spleta. V programski skupini bodo sodelovali tudi Mladi programerji iz Porrette (Italija).

Prijave sprejemamo do 25. marca 2022 na elektronski naslov: meri.viler@isolacinema.org  

Prvo srečanje bo 30. marca 2022, ob 16.00 preko ZOOM aplikacije, naslednje srečanje v živo.

Film v gibanju (Moving Cinema), ki ga izvajamo v zavodu za razvijanje filmske kulture je podprt s strani podprograma Ustvarjalne Evropa MEDIA, Ministrstva za javno upravo RS in Slovenskega filmskega centra.

Spremljate nas lahko naših spletnih straneh: http://www.isolacinema.org in  https://kinoistra.eu/sl/Za

Deli:

Prejemajte obvestila in novice po e-pošti

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih!